De Meerziekte

Vanaf 18 februari te bestellen bij Boekscout.nl nieuw boek: De Meerziekte

Nieuw Boek: De MeerziekteIn vervolg op de succesvolle lezing “Van Darwin tot Kredietcrisis” waarmee ik de afgelopen twee jaar door het land trok, heb ik in mijn nieuwste boek “De Meerziekte,  ons aangeboren misverstand over welvaart en groei” deze visie over het verband tussen aangeboren gedrag en de wereldeconomie verder uitgewerkt.

Dit keer geen zware tocht langs de wetenschap “over de wortels van ons gedrag”, zoals in het vorige boek “Oermenselijk”, maar een licht verteerbaar betoog van een evolutiebioloog, die vanaf de zijlijn het speelveld van de economie beschrijft.

Na enige uitleg over de evolutie van samenwerking en de daarbij behorende gedragspatronen, volgt een gedetailleerde analyse van moderne economische ontwikkelingen en hoe aangeboren patronen daarbij uit balans zijn geraakt en nu drijvende krachten zijn geworden voor hyperconsumptie en massaproductie. Volgens velen staan we voor de keus tussen een desastreuze verdere ecologische en sociale ontwrichting of een transitie naar duurzaamheid en herstel van een humane samenleving. In een uitvoerige beschouwing over de mogelijke invloed van diverse machtspartijen en trends beschrijf ik vanuit een sociaalbiologische visie een aantal scenario’s voor een dergelijke transitie. (Zie ook de vijf columns “Duurzaamheid in de genen  1-5” onder de rubriek columns van deze website.)

Het boek is nu te bestellen

> Bestel De Meerziekte op boekscout.nl

Of via uw eigen boekhandel: 978-90-8834-118-2

Direct verkrijgbaar bij Boekhandel Maas en Waal in Druten

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *